O lecție de umanitate

Știți genul acela de povești de adormit orice om întreg la minte în care copiii, deveniți adulți, nu mai vorbesc cu părinții lor și nu reușesc să-i ierte pentru te miri ce? Ceva care pentru ei pare de foarte mare importanță, mărimea orgoliului fiind direct proporțională cu cea a cauzei.

Vedeți genul acesta de situații în filmele americane, deși sunt multe exemple și în jurul vostru, bag mâna în foc!
La polul opus, se află L. Numele lui va rămâne secret și mă voi referi la el în continuare folosind o inițială aleasă aleator.
L. este unul din copiii salvați de doamna Mia Scarlat prin intermediul Mia’s Children, mamă a 170 de copii cărora le dă o direcție către propriile vieți prin grijă, afecțiune, dar mai ales prin educație. L. a fost abandonat de mama lui și găsit într-un trunchi de copac, mâncat la propriu de insecte, în urmă cu mulți ani. Acum este adolescent, cântă la pian și la chitară, dansează, exersează și învață mult pentru că își dorește să devină actor.
Într-o zi, aflându-se în mașină cu o doamnă care îl ajuta cu o problemă administrativă, opresc la un semafor unde cerșea o femeie într-o stare deplorabilă. L. exclamă: “Uite-o pe mama mea!”.
Mama îl recunoaște la rândul ei și cotește în altă direcție, însă L. se dă jos din mașină și o cheamă: “Mamă, nu pleca! Haide la noi să îți dăm niște bani!”.
Este uimitor ce pot face educația și dragostea celor din jur, iertarea și înțelegerea. Vă invit să le urmăriți pagina de Facebook și să aflați mai multe despre reușitele fiecăruia! Iar dacă hotărâți să vă implicați în vreun fel se numește că puneți umărul la construirea viitorului unor OAMENI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *