Vacanța cu trenul (mașina) din Franța

Am plănuit toată vacanța încă dinainte de a pleca, în sensul în care am notat câteva puncte cheie în care voiam să ajungem. Ah, Franța! Provence, cu orășele și sate romantice, podgorii cât vezi cu ochii și câmpuri de lavandă.

Teoria sună bine, dar am omis să vă spun că am plecat și cu copiii. De ce e necesară precizarea aceasta veți afla în continuare.
Duminică dimineața am pregătit prosoapele, costumele de baie și un sendviș ca să mergem la îmbăiat la Pont du Gard, faimosul apeduct construit acum 2000 de ani, acum protejat de UNESCO.
30 km cu mașina sunt floare la ureche comparativ cu alte distanțe parcurse, așa că ar fi trebuit să fim acolo în maxim 40 de minute. Doar că…
Înainte cu 10 km de destinație, băiatul mă întreabă tânguit și cu lacrimi în ochi “mami, nu facem o pauză?”, acesta fiind mesajul declanșator al stării de rău. Nu apuc să spun decât “oprește mașina că o să vomite!”, fiind imposibil, de altfel, să oprim în mijlocul intersecției.
Micul dejun s-a împrăștiat în mașină spre scârba noastră dar și a surorii mai mici care nu s-a putut abține și a vomitat și ea, ca să echilibreze situația în partea din spate. Am zis mersi că n-au avut jet ca să ajungă pe cefele noastre și că totul s-a oprit la ei în poală și pe jos.
Am reușit să găsim un loc de parcare fix în fața micuței primării a orașelului prin care treceam. Dă copiii jos, dezbracă-i la pielea goală, aruncă hainele și dă-i și curăță mașina cu hainele de schimb, că nu eram pregătiți pentru asta. Pe când curățam mai cu spor, vine anunțul gingaș al fetiței “mami, fac caca!”, urmat din scurt de băiatul care declară “mami, fac pipi!”. Rezolvă aceste nevoi de bază ale copiilor și înapoi la curățatul mașinii cu apă, adică aproape degeaba.
Am uitat să vă spun că afară sunt 40 de grade, dar asta nu prea are importanță pentru că am avut o experiență similară și pe frig, în plină lună ianuarie. Dar atunci a fost puțin diferit, în sensul că ea a vomitat prima și apoi el.
Nu ne indispunem noi de la atâta lucru și continuam conștiincioși, nu ne abatem de la program. Hai cu vacanța!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *