Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de la grădiniță

Pentru că mi s-a oferit opțiunea aceasta și mai ales pentru că mi s-a părut că pot, am ales să asigur zilnic gustarea și prânzul copilului cel mare la grădiniță. Acești oameni deschiși la minte, care înțeleg și respectă diversitatea și preferințele culinare ale fiecăruia, lasă părinții să pună ce vor ei în pachețelul copilului sau să opteze pentru catering. Atât de simplu.

Zis și făcut! Am căutat din timp diverse variante de prânzuri și gustări sănătoase, am întocmit o listă aparent simplă pornind de la sugestiile unor bucătari renumiți și am studiat cu invidie sinceră site-urile unor mame care doar asta par să facă (și le iese al naibii de bine!!). De ce invidie? Pentru că în timp ce eu abia apuc să fac un duș, să mănânc și să supraviețuiesc, altele fac sandviciuri în formă de mașinuță, cu roți și sirenă cu tot, ursuleți drăgălași cu măsline în loc de ochi și Dumnezeu știe ce altceva cu siguranță comestibil pe post de nas, șoricei cu mustăți din sticks-uri și gărgărițe din roșii. Feluri de mâncare variate, ușor și rapid de pregătit, sănătoase și ce mai vreți voi, pe care copiii se bucură să le descopere în pachețel. Acest lucru îmi amintește de replica unui copil dintr-un serial în care mama gătea mâncăruri demne de stele Michelin iar el o întreba supărat: “Noi de ce nu mâncăm mâncare normală, cum se face în alte familii?”
Mi-am luat inima-n dinți, am bifat totul de pe lista de cumpărături calculată atent, să evităm risipa, și mi-am zis naiv: “Cât de greu poate să fie?!”.
În prima zi i-am pus un sandvici. În a doua zi i-am pus un sandvici. Mi-am mai acordat cu indulgență două zile până să semnez contractul de catering ca să nu cedez fără o luptă crâncenă.
A doua luptă pe care o duc este mai degrabă o bătălie ușoară și privește uniformele. În ziua în care am mers să cumpăr uniformele, am ales doar două tricouri cu mânecă scurtă și unul cu mânecă lungă. După halul în care a ajuns acasă în prima zi am reevaluat necesarul de tricouri modificând ușor cantitatea și trecând astfel de la două la douăsprezece.
Acesta este bilanțul după două zile la grădiniță. Încurajator, ceea ce vă doresc și vouă! Hai cu educația!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *